Contactclowns

Voor een hartelijke ontmoeting.

Heeft u vragen?
088 - 61 088 61

Binnen De Zorggroep werken verschillende Contactclowns die hiervoor een speciale opleiding hebben gevolgd. Je kunt ze herkennen aan de rode clownsneus, vrolijke kleding, subtiele schmink en de opvallendste accessoires. Ze zijn herkenbaar als clown maar het zijn geen entertainers. Elke Contactclown is anders en uniek, er wordt vanuit hun authentieke zelf gewerkt.

Het doel van de Contactclown is om de cliënt met dementie of niet aangeboren hersenletsel uit zijn innerlijke leefwereld te halen. Er wordt geprobeerd de cliënt te ontmoeten in de emotie van dat moment om zo contact te maken. De contactclown werkt met één op één contact voor de mens met dementie. De Contactclown gaat op een speelse manier om met deze impulsen en daardoor ontstaan de mooiste momenten.

De Contactclown maakt contact en haalt de cliënt even uit het isolement. De Contactclown sluit in zijn communicatie helemaal bij de cliënt aan waardoor er vaak verassende dingen gebeuren. Soms is dat zingen of lachen, maar soms ook gewoon twee paar ogen die ergens samen naar kijken. De Contactclown is samen met de cliënt in het hier en nu. Niks moet en alles mag. De cliënt mag zichzelf zijn in de wereld van dementie. De Contactclown stemt af en luistert. Ze gaat voor de ontmoeting van hart tot hart. Ze is er zonder te oordelen en zorgt ervoor dat de cliënt zich veilig voelt.