Vastleggen contactpersoon voor cliëntervaringonderzoek
Voordat u in zorg komt bij De Zorggroep ontvangt u een informatiepakket. In dit informatiepakket zit ook een folder over het cliëntervaringsonderzoek. Hierin wordt aan u gevraagd om alvast na te denken over een tweetal zaken:
- Naar welk e-mailadres kunnen we het cliëntervaringsonderzoek sturen? Dit kan u zelf zijn, de 1e contactpersoon of een andere naaste.
- Geeft deze persoon (van wie het e-mailadres is) toestemming dat we het e-mailadres gebruiken om het cliëntervaringsonderzoek naartoe te sturen? Dit moeten wij vragen volgens de Wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Voor meer informatie klik hier.
Tijdens het eerste gesprek met de zorg worden deze twee gegevens vastgelegd in uw zorgdossier, dus het is handig als u daar van tevoren al over heeft nagedacht.
Als de contactpersoon gedurende de periode dat u in zorg bent bij De Zorggroep verandert, dan kunt u dit doorgeven bij de cozodi of EVV-er. Zij veranderen dit in uw zorgdossier.
Inhoud vragenlijsten
De vragenlijsten zijn kort en sluiten aan op het gedachtegoed van Positieve Gezondheid. U kunt hierbij zelf aangeven wat u belangrijk vindt. Aan het einde krijgt u altijd nog de vraag of u uw ervaringen ook wilt delen middels een landelijke vragenlijst.
Op landelijk niveau zijn er ook initiatieven om cliëntervaringen te verzamelen, zodat u keuze-informatie heeft als u kiest voor een bepaalde zorgorganisatie. Voor cliënten die thuiszorg ontvangen, is hiervoor de PREM wijkverpleging vragenlijst opgesteld. Deze antwoorden worden vervolgens op ZorgkaartNederland getoond.
Wat doen we met uw antwoorden?
Individueel cliëntniveau
Medewerkers willen graag met u (verder) praten over de antwoorden die u geeft tijdens de periodieke evaluatie van het zorgleefplan. Zo kunt u samen met medewerkers kijken wat er goed gaat en wat er beter kan. Vervolgens maken zij samen afspraken voor het komende half jaar en worden deze vastgelegd in het zorgleefplan. Uw antwoorden zullen daarom in uw zorgdossier gezet worden. Wilt u liever dat uw antwoorden anoniem blijven, dan kunt u dat bij elke vragenlijst apart aangeven (dit is de laatste vraag van de vragenlijst). Als u ervoor kiest om de antwoorden anoniem in te vullen, dan kunnen we niet persoonlijk met u hierover in gesprek gaan. De antwoorden worden dan wel anoniem meegenomen.
Organisatieniveau
Daarnaast worden antwoorden van alle cliënten bij elkaar gevoegd (dit is anoniem, dus het is niet te herleiden welke cliënt wat heeft gezegd) om te kijken wat er op locatie-/gemeenteniveau of organisatieniveau goed gaat en beter kan. Ook op locatieniveau en organisatieniveau worden hierover gesprekken gevoerd met (een afvaardiging) van cliënten en/of naasten om te kijken wat gemeenschappelijke punten zijn en wat we daarvan kunnen leren.
|