Centime

GemeenteVenlo

De Lom de Bergstraat 2-12
5931 MG

TegelenIn gebouw Centime in de Tegelse wijk De Nieuwe Munt bevinden zich zes groepswoningen van De Zorggroep. In elke groepswoning wonen zeven bewoners.
De Nieuwe Munt is een dynamische wijk voor jong en oud, waar de mensen met veel plezier wonen. Ook het behandelcentrum van De Zorggroep is er gevestigd.

De zeven bewoners van elke groepswoning vormen samen een zo gewoon mogelijk huishouden. Kleinschalig wonen betekent zoveel mogelijk wonen en leven zoals thuis. Dat houdt in dat mantelzorg doorgaat als iemand in Centime komt wonen. Ook stimuleren we bewoners om nog zoveel mogelijk dingen zelf te doen.

In de groepswoning heeft elke bewoner een eigen zit-/slaapkamer. Twee bewoners delen samen een badkamer met douche en toilet, die gekoppeld is aan beide kamers. De gemeenschappelijke huiskamer is het hart van de groepswoning. Hier wordt gezamenlijk gegeten, een praatje gemaakt, de krant gelezen of een spelletje gespeeld.

Huiselijke activiteiten bepalen het ritme van de dag. Bijvoorbeeld helpen bij het bereiden van maaltijden, koffie drinken of de was vouwen. Het wonen in een groep, de kleinschaligheid en gezamenlijke bezigheden met andere bewoners zorgen voor vanzelfsprekende sociale contacten. Verder zijn er groepsactiviteiten, zoals de krant voorlezen, (geheugen)spellen spelen, samen bewegen en zingen, tv kijken en naar muziek luisteren. De activiteiten worden ondersteund door familie, mantelzorgers, vrijwilligers en medewerkers.  

Onze medewerkers
Onze plannen


Faciliteiten

Gemeenschappelijke tuin en/of terras

Kapsalon

Lift

Wasverzorging


Capaciteit

42#


Hoe kom ik hiervoor in aanmerking?

Om naar deze zorglocatie te verhuizen, heeft u een zorgindicatie nodig. Deze kunt u of uw huisarts aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Zorgbemiddeling kan u hierover informatie geven.

  1. Neem contact op met de afdeling Zorgbemiddeling.
  2. We bekijken of het op korte termijn mogelijk is om naar deze zorglocatie te verhuizen.
  3. Is dat niet het geval, dan kijken we of er andere locaties zijn waar u naar toe zou willen.
             Of u kiest er voor om te wachten totdat er een plaats vrij is in de zorglocatie van uw voorkeur.

 

DIRECT AANVRAGEN Of bel naar: 088 - 61 01 755 (Tijdens kantooruren)


Dennis Heijnen
Manager Centime

Waarom De Zorggroep?

8.7

Wij worden gemiddeld met een 8.7 beoordeeld op ZorgkaartNederland


Meer locaties in de buurt
Hospice Mariaweide VenloNieuwstraat 41
De Beerendonck VenloDeken van Oppensingel 8
D'n Horstgraaf VenloAuxiliatrixweg 35
Meeuwbeemd VenloDokter Blumenkampstraat 4