Bewoners Bosscherhof geƫvacueerd, maar kunnen vrijdag terug


April 2020 - UPDATE donderdag 23 april

De 89 bewoners van woonzorgcentrum Bosscherhof in Herkenbosch kunnen naar verwachting morgen (24 april) terugkeren naar hun vertrouwde omgeving. De bewoners zijn dinsdagavond in allerijl geëvacueerd vanwege de natuurbrand in de Meinweg.

Een ingrijpende gebeurtenis voor cliënten en familie en voor de zorgmedewerkers. De evacuatie was ondanks alle drukte ordelijk en rustig verlopen. De Zorggroep heeft alle bewoners onder kunnen brengen in eigen locaties.

Donderdagmiddag kwam het sein brand meester en al snel volgde het bericht dat inwoners van Herkenbosch gefaseerd kunnen terugkeren. Om de bewoners van Bosscherhof veilig en op een prettige manier naar huis te brengen, ligt een draaiboek klaar. Voor de terugkeer is een planning gemaakt, wordt de schoonmaak geregeld en zijn er afspraken gemaakt met vervoersdiensten. Het streven is dat iedereen aan het eind van de middag weer terug is in Bosscherhof.

Een dergelijke gebeurtenis is in alle omstandigheden een uitdaging, maar zeker in deze coronatijd komt het er bovenop. Ook al is er bij de 89 bewoners geen sprake van een besmetting of verdenking. Om ieders veiligheid te kunnen garanderen, werkten de betrokkenen met persoonlijke beschermingsmiddelen zoals mondneusmaskers en wegwerphandschoenen. Ook werden de bewoners in afgescheiden gedeeltes van de locaties opgevangen.

Om de terugkeer veilig en op een rustige wijze te laten verlopen, wordt aan familie en naasten gevraagd om morgen niet naar Bosscherhof te komen. De weg voor het woonzorgcentrum zal worden afgezet zodat de bewoners en medewerkers in alle rust het gebouw kunnen betreden. In de loop van de avond kunnen familie en naasten dan contact opnemen op de gebruikelijke manier van voor de evacuatie.

De organisatie is zeer verheugd dat de bewoners morgen weer naar Bosscherhof terug kunnen en hoopt dat daarmee deze evacuatie tot een goed einde komt.


 

Herkenbosch - woensdag 22 april 2020

Vanwege een grote brand in natuurgebied De Meinweg is dinsdagavond 21 april woonzorgcentrum Bosscherhof in Herkenbosch ontruimd. De evacuatie van 89 cliënten van De Zorggroep is probleemloos verlopen. De cliënten zijn veilig ondergebracht in o.a. het Coronacentrum Roermond, Zorghotel Roermond en Revalidatiecentrum Solidus in Tegelen. Dat had niet gekund zonder het kordate optreden van onze zorg- en facilitaire medewerkers. Daarbij hebben zij nauw samenwerkt met de brandweer en hulpverleners van de Gemeente Roerdalen, GGD en politie. Ook enkele vervoerbedrijven waren snel ter plaatse om iedereen een veilig heenkomen te bezorgen. 


De Zorggroep is onder de indruk van alle flexibiliteit, betrokkenheid en collegialiteit van iedereen die hierbij betrokken is. Zeker ook vanwege de nog steeds heersende coronaperikelen. Op 23 april wordt de situatie opnieuw bekeken om te kunnen bepalen wanneer onze bewoners naar Bosscherhof terug kunnen keren.

Mensen met vragen over de situatie kunnen contact opnemen met onze klantenservice: T 088 – 61 088 61.