Belevingstuin Maasbree


December 2020 - Sinds begin 2020 is een aantal vrijwilligers vanuit De School, De Zorggroep en de dorpsgemeenschap samen bezig om een stuk grond aan de Broekstraat in Maasbree in te richten als Belevingstuin, een (gemeenschaps)-(moes)tuin. Het doel: mensen verbinden, uitwisselen van kennis, kunde, vaardigheid en materieel én samen buiten bewegen.
Het perceel gelegen naast de kleinschalige woonvorm van De Zorggroep, werd eerder in bruikleen gegeven door Wonen Limburg. Er kwam een mooi tuinontwerp en vervolgens is er aan de slag gegaan. Er werden sponsoren gezocht, ideeën uitgewerkt en mensen verzameld die het plan tot uitvoering konden brengen. 

Medio oktober gingen de eerste werkzaamheden van start. Van het graven van de paden, leggen van elektra tot het plaatsen van een fundering voor de nieuwe terrasoverkapping. Deze terrasoverkapping werd mede mogelijk gemaakt door Wonen Limburg en Rabobank Peel, Maas en Leudal. Met een financiële bijdrage ondersteunen zij dit mooie initiatief om mensen met elkaar in verbinding te brengen en op kleine schaal gezond en lokaal voedsel beschikbaar te stellen.

Houd Facebook en Instagram in de gaten voor alle ontwikkelingen en foto’s rondom de Belevingstuin.