Beeldzorg

Groene Kruis biedt zorg op afstand via beeldzorg.
 

Heeft u vragen?
088 - 61 088 61

Bij Groene Kruis Thuiszorg bestaat de mogelijkheid om zorg deels op afstand te ontvangen via beeldzorg. Wanneer fysieke aanwezigheid van een zorgmedewerker niet echt nodig is, kunt u met beeldzorg ‘op afstand’ vragen stellen, overleggen en begeleiding of instructie krijgen. Hierdoor bent u minder afhankelijk van het bezoek van de zorgmedewerker en kan zorg worden aangeboden op de juiste momenten. 

Bij beeldzorg wordt er door middel van een iPad een beeld/spraakverbinding (beeldbellen) met u gemaakt door de medewerker van Groene Kruis Thuiszorg. Deze medewerker is dan voor u zichtbaar en hoorbaar. U kunt de medewerker om advies vragen, vragen mee te kijken of zaken bespreken. Denk hierbij aan het innemen van medicijnen, het voeren van een gesprek met gespecialiseerde thuisbegeleiding of het controleren van een stoma.
Inzet van beeldzorg heeft als voordeel dat de zorgverlener een 'vinger aan de pols kan houden', zonder dat u iemand hoeft te ontvangen. Bovendien bent u minder aan huis gebonden, omdat beeldzorg ook plaats kan vinden op een ander adres. Zo heeft u meer regie over uw dag, terwijl u toch gebruik kunt maken van de deskundigheid van de medewerkers van Groene Kruis Thuiszorg.

Voor beeldzorg wordt gebruik gemaakt van een speciaal beveiligde app (cContact) op een iPad. U kunt gebruik maken van uw eigen iPad. Naast uw eigen iPad heeft uw ook Wifi (internetverbinding) in huis nodig. Uw verpleegkundige leert u, indien nodig, gebruik te maken van de app. 

Hoe vraag ik beeldzorg aan? 

  1. Ontvangt u al zorg van Groene Kruis Thuiszorg en bent u geïnteresseerd in beeldzorg?
  2. Bespreek dit dan met uw wijkverpleegkundige of thuisbegeleider.
  3. Samen met uw wijkverpleegkundige bekijkt u of beeldzorg mogelijk is. 

 

DIRECT AANVRAGEN Of bel naar: 088 - 61 088 61

Gebruiker aan het woord

"Laura, mijn kleindochter van negentien, vindt het prachtig dat ik nu een iPad heb. Nu kunnen we elkaar regelmatig zien om dat we nu kunnen beeldbellen. Omdat ze op kamers woont kan ze niet meer zo vaak langskomen. Maar ik heb door de iPad heel goed contact met haar."

Isabella van Lier

ziet haar kleindochter regelmatig dankzij beeldbellen.

Waarom De Zorggroep?

7.1

Wij worden gemiddeld met een 7,1 beoordeeld op ZorgkaartNederland