Nachtzorg

Bent u op zoek naar zorg bij u thuis? Groene Kruis Wijkverpleging staat dag en nacht voor u klaar.
 

Heeft u vragen?
088 - 61 01 755Dag en nacht bereikbaar

Wij streven ernaar om u zo lang mogelijk thuis te laten wonen, ook als u ’s avonds en ’s nachts verzorging of verpleging nodig heeft. Dit geeft u meer rust en zekerheid. Met nachtzorg kan opname in een verzorgings- of verpleeghuis uitgesteld of zelfs voorkomen worden.

Nachtzorg is soms nodig naast de zorg die u overdag krijgt. Hierdoor kunt u met een gerust gevoel de nacht in kunt gaan. Een zorgmedewerker komt u tussen 23 en 7 uur opzoeken wanneer u zorg of ondersteuning nodig heeft, zoals bij toiletbezoek. En ook krijgt u 's nachts hulp wanneer u injecties, medicijnen of wondzorg nodig heeft. Met de wijkverpleegkundige bespreekt u welke zorg er nodig is.


Terminale nachtzorg
In de laatste levensfase is het prettig om thuis te zijn in de eigen vertrouwde woonomgeving. De meeste mensen willen het liefst thuis sterven. De nachtzorg kan een uitkomst zijn om de mantelzorgers (partner, kinderen, familieleden en vrienden) te ontlasten. Zij hebben namelijk al een waardevolle, maar zware taak.

Hoe vraag ik wijkverpleging aan?

U kunt zelf wijkverpleging aanvragen. Ook uw huisarts, specialist, ziekenhuisverpleegkundige, mantelzorger of familielid kan deze zorg bij ons aanvragen.

  1. Neem contact op met het wijkteam bij u in de buurt. 
  2. De huisarts of wijkverpleegkundige bespreekt met u wat u zelf nog kunt en welke verpleging en verzorging nodig is.
  3. De wijkverpleegkundige van Groene Kruis Thuiszorg helpt u graag verder.

 

DIRECT AANVRAGEN Of bel naar: 088 - 61 01 755