Dagbehandeling De Nieuwe Munt 50 jaarOktober 2023 - Dit jaar bestaat Dagbehandeling somatiek van De Nieuwe Munt in Tegelen 50 jaar. Om dit te vieren, wordt er op zaterdag 4 november van 13:00 tot 16:00 uur een open dag op locatie georganiseerd. Tijdens deze feestelijke dag wordt er terug in de tijd geblikt. Op deze manier kunnen de bezoekers van de dagbehandeling en hun naasten, medewerkers en vrijwilligers, maar ook mensen uit de omgeving en andere geïnteresseerden een kijkje nemen bij de Dagbehandeling somatiek van De Nieuwe Munt.  

Tijdens deze open dag staat het met elkaar in gesprek gaan centraal. Aan de hand van een mini-expositie krijgen de aanwezigen een beeld van 50 jaar Dagbehandeling De Nieuwe Munt. Wie bij de dagbehandeling komt, krijgt passende therapieën aangeboden. Denk onder andere aan fysiotherapie, ergotherapie of een psycholoog. Er wordt gekeken naar waar iemand nu echt energie uithaalt en wat er nog wél kan. Denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen. Dagbehandeling De Nieuwe Munt biedt verschillende activiteiten aan, zowel individueel als in groepsverband. Denk aan bijvoorbeeld bewegen, koken of creatief bezig zijn. Ook is er aandacht voor het omgaan en acceptatie van het ziekteproces.  

De Nieuwe Munt is een wijk net buiten het centrum van Tegelen. De dagbehandeling is in het gebouw Cavelier - Heren van Tegelen 3 - gevestigd. Deze dagbehandeling is bedoeld voor mensen met een lichamelijke aandoening. Bezoekers van de dagbehandeling komen veelal uit de Gemeente Venlo, Peel & Maas en Beesel.