Actueel
De Week van Zorg en Welzijn is begonnen!
In dit kader openen vier Zorggroep-locaties hun deuren.
- Ter Borcht, Baarlo (17 maart, 14.00 - 17.00 uur)
- Ruijsstraat 2, Blerick (16 maart 14.00 - 17.00 uur)
- hof te Berkel, Horst aan de Maas (17 maart 14.30 - 20.00 uur)
- Maasduinen Staete, Nieuw-Bergen (17 maart 14.00 - 17.30 uur)

Sinds kort kunnen binnen De Zorggroep mensen worden opgenomen die nog thuis wonen, maar waarvoor een beschermende woonomgeving acuut noodzakelijk is.
Rogier van Deijck is specialist ouderengeneeskunde bij De Zorggroep. Hij promoveert op woensdag 15 maart in de aula van de Radboud Universiteit in Nijmegen op het onderwerp continue palliatieve sedatie. De promotie start om 14.30 uur.
De nieuwbouw van de groepswoningen voor mensen met dementie is gereed. U kunt er een kijkje nemen tijdens de Open Dag op zaterdag 7 januari 2017, tussen 13.30 en 16.00 uur.
De Zusters van Onze Lieve Vrouw willen het pand St. Julia aan de Venloseweg in Tegelen overdragen aan De Zorggroep. In het gebouw uit 2001 is een klooster van de Zusters gevestigd. De Zorggroep huurt er een deel dat als zorgcentrum in gebruik is.
Een filmpje in de serie Verborgen Verlangens is wereldwijd inmiddels meer dan 16 miljoen keer bekeken. In het filmpje wordt de 87-jarige mevrouw Jacobs gevolgd die nog een keer wil paardrijden.
De Zorggroep bouwt op het terrein van het Laurentius-ziekenhuis in Roermond een nieuw zorghotel. Deze week heeft het bouwteam het bereiken van het hoogste punt gevierd.
De Zorggroep/Groene Kruis ontvangt van nabestaanden hoge cijfers voor de zorg in de laatste fase van het leven en de begeleiding van mantelzorgers.
Theo Mennen (57) is per 1 juni 2016 benoemd als directeur van de Sector Zorg voor mensen met dementie / niet-aangeboren hersenletsel bij De Zorggroep in Venlo. Hij volgt Sjaak Aveskamp op die op 1 juli 2016 met pensioen gaat.
Met het doorknippen van een grote rode strik is Vincentiushof op donderdag 17 maart officieel geopend. De Zorggroep en Vincent van Gogh hebben op het terrein van het voormalige Vincentiushuis in Venray 12 kleinschalige woningen gerealiseerd voor mensen met dementie en ouderen met een chronische hersenaandoening.
De Zorggroep en Geboortezorg Limburg BV hebben overeenstemming bereikt over de overdracht per 1 juli 2016 van de dienstverlening Groene Kruis Kraamzorg van De Zorggroep aan Geboortezorg Limburg BV.
Op het terrein aan de Kruisweg in Maasbracht is de aannemer gestart met de bouw van vier kleinschalige woningen voor in totaal 32 mensen met dementie. Ingebruikname is gepland in januari 2017.
Woonzorgcomplex ’t Prônk-eppelke in Belfeld wordt verbouwd. Van de negen huurwoningen en een kantoor worden zeven huurwoningen voor ouderen met een zorgindicatie gemaakt. De woningen worden rond de zomervakantie van dit jaar opgeleverd.