PrintenToevoegen aan favorietenEmail een vriend
Dagbehandeling somatiek

Meer weten?

Klantenservice De Zorggroep:

T. 088-61 088 61

Een langdurige ziekte of handicap kan uw leven behoorlijk op zijn kop zetten. Met wat extra zorg kunt u vaak thuis blijven wonen en aan het dagelijks leven in uw eigen omgeving blijven deelnemen. Dagbehandeling somatiek kan u precies die ondersteuning bieden die u nodig heeft om toch zelfstandig en zelfredzaam thuis te kunnen blijven wonen. 
Veel aandoeningen vergen revalidatie, die u weer in staat stelt het dagelijks leven zo goed mogelijk op te pakken. Bijvoorbeeld na een beroerte (hersenbloeding of herseninfarct, ook wel CVA genoemd), bij een nieuwe knie of heup of een (tijdelijke) opname in zorgcentrum of ziekenhuis. Als u chronisch ziek bent, denk aan de ziekte van Parkinson, multiple sclerose (MS) of reuma, bent u vaak gebaat bij behandeling en begeleiding om het verloop van uw ziekte te stabiliseren en verdere achteruitgang tegen te gaan of te beperken.
Behandeling en therapie
De bedoeling van dagbehandeling somatiek is om u (weer) zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren. U bezoekt de dagbehandeling dan enkele dagen per week (meestal twee of drie dagen). De overige dagen bent u gewoon thuis.

Met persoonlijke aandacht, oefeningen, therapie en adviezen helpen we u en uw thuisfront te leren omgaan met de veranderde situatie en met de hulpmiddelen die u misschien moet gebruiken. Bij de behandeling zijn - afhankelijk van uw zorgbehoefte - een fysiotherapeut, een ergotherapeut, een logopedist, een psycholoog en een specialist ouderengeneeskunde (arts) betrokken.
Activiteiten
Activiteiten vormen een belangrijk onderdeel van de behandeling. U traint vooral bepaalde (motorische) handelingen. Onze medewerkers stemmen het activiteitenprogramma af op uw wensen en op uw zorgbehoefte.
Indicatie
Voor dagbehandeling somatiek heeft u een indicatie van het CIZ nodig. Verwijzing gebeurt meestal via de huisarts. Na goedkeuring door het CIZ kunt u doorgaans direct deelnemen. De kosten worden betaald vanuit de Wet Langdurige Zorg (Wlz). U betaalt wel een eigen bijdrage.
Locaties 

De Zorggroep biedt op drie plaatsen in Noord- en Midden-Limburg dagbehandeling somatiek. Hieronder de locaties.
Nog meer informatie kunt u vinden in onze folder Dagbehandeling somatiek.

 • De Nieuwe Munt
  Heren van Tegelen 3,  5931 MD Tegelen
  T  077 - 373 9221

 • Delta Camillus
  Heinsbergerweg 1766045 CK Roermond
  T  0475 - 345 248

 • Beukenrode
  Beukenlaan 1,  5802 CJ Venray
  T  0478 - 558 556