PrintenEmail een vriend
Wondpoli in Venray, Roermond en Geleen

In Venray ligt het Kenniscentrum Wondbehandeling, een initiatief van De Zorggroep en Proteion Thuiszorg. Het Kenniscentrum Wondbehandeling is georganiseerd rondom drie pijlers: de Wondpoli, onderwijs en onderzoek.
De Wondpoli is er voor mensen met slecht genezende wonden. Behandeling vindt plaats op drie locaties: in Venray, en voor patiƫnten met slecht genezende wonden, woonachtig in Midden-Limburg en de Westelijke Mijnstreek, in Roermond en in Geleen. De Wondpoli's in Roermond en Geleen zijn een initiatief van huisartsenorganisatie Meditta Zorg BV in samenwerking met De Zorggroep.

Spreekuur Wondpoli
Op het spreekuur van de Wondpoli is iedereen welkom, ongeacht de toedracht en aard van de wond. Bij het Kenniscentrum Wondbehandeling werken professionals die allen gespecialiseerd zijn in wondbehandeling:
* een gepromoveerd specialist Ouderengeneeeskunde, gespecialiseerd in wondgeneeskunde; 
* gespecialiseerde wondverpleegkundigen.
 
Behandeling Wondpoli 
Het behandeladvies dat u krijgt en de door u te nemen maatregelen worden vastgelegd in uw eigen dossier met wondfoto’s, waardoor u de mogelijkheid heeft met de behandeling van uw wond door te gaan. Tijdens uw bezoek aan de Wondpoli krijgt u de voor uw behandeling noodzakelijke wondmaterialen mee naar huis, zodat het Kenniscentrum Wondbehandeling van een zekere kwaliteit kan uitgaan en uw behandeling uzelf en uw zorgverzekeraar zo min mogelijk kost. Groene Kruis Thuiszorg en Proteion Thuiszorg kunnen naar wens en op indicatie door het Kenniscentrum Wondbehandeling over uw behandeling geïnstrueerd worden, om u thuis met de afgesproken wondbehandeling te helpen.

Aanmelding

Voordat wondbehandeling door de Wondpoli kan plaatsvinden is een verwijzing van uw huisarts nodig. Aanmelden kan rechtstreeks bij de Wondpoli via telefoonnummer 0478 514044, Wondpoli@dezorggroep.nl

Tijdens uw bezoek aan de wondpoli blijft uw huisarts voor uw algemene gezondheid verantwoordelijk. Gedurende uw behandeling en na afloop, wordt uw huisarts door de Wondpoli ingelicht over uw wond en de genezing.


Website: www.wondzorglimburg.nl
Professionals én patiënten die meer willen weten over complexe wondzorg in Noord-Limburg kunnen ook terecht op de website www.wondzorglimburg.nl 

Factsheet Kenniscentrum Wondbehandeling/Wondpoli Noord-Limburg, juni 2016

  

Nieuwsbrief 5, februari 2017 Wondzorg
Nieuwsbrief 4 2016 Wondzorg
Nieuwsbrief 3 2016 Wondzorg