Actueel / persberichten
Verpleeghuis Beukenrode in Venray wordt verbouwd
12-12-2014
Om de groeiende groep cliënten met een chronische, intensieve zorgvraag te kunnen huisvesten, gaat De Zorggroep een deel van verpleeghuis Beukenrode verbouwen. Na de verbouwing, die in 2016 van start gaat en in 2017 is afgerond, kunnen 30 cliënten wonen in een eenkamer appartement (studio). Het gaat om mensen die behoefte hebben aan zowel een eigen overzichtelijke woonruimte als een gemeenschappelijke ruimte in de vorm van een buurtkamer
Telefoonstoring
10-12-2014
De storing is opgelost.

Door een technische storing waren onder meer Klantenservice, Zorgbemiddeling, Groene Kruis Kraamzorg en Helpdesk ICT telefonisch niet bereikbaar. Er is hard gewerkt om de storing te verhelpen. De spoedlijn van Klantenservice bleef bereikbaar, tel 077 399 75 60. De storing is inmiddels opgelost.
Sloop voormalig verzorgingshuis De Wietel
08-12-2014
Verzorgingshuis De Wietel in Panningen is al ruim een half jaar niet meer in gebruik, eigenaar De Zorggroep heeft nu definitief besloten het pand te slopen. Opties om het gebouw nog voor andere doeleinden te gebruiken zijn zorgvuldig overwogen maar dit heeft niet tot resultaten geleid. Ook zijn er geen bouwplannen om na de sloop, de open plek te vullen.
De Zorggroep positief beoordeeld op kwaliteit
18-07-2014
Venlo – Eind juni hebben auditors van certificatie-instelling DNV De Zorggroep getoetst op de kwaliteitsnorm HKZ (harmonisatie kwaliteitsbeoordeling in de zorgsector). De resultaten van de toetsing waren zeer positief. De algemene conclusie is dat De Zorggroep haar zaken goed op orde heeft. Dit betekent dat De Zorggroep HKZ-gecertificeerd blijft.
Bestuurder ziet af van overgangsrecht
11-06-2014
In de voorbije week is De Zorggroep in het nieuws geweest vanwege de beloning van de Raad van Bestuur. Vanmiddag is daarom onderstaand persbericht naar alle media verstuurd.
Beelden in het groen
10-06-2014
Burgemeester Antoin Scholten van Venlo opent op zondag 15 juni de expositie Beelden in het groen 2014. Het is één van de evenementen die De Zorggroep elke zomer in het Auxiliatrixpark in Venlo organiseert. De beeldententoonstelling is na de opening tot en met 31 augustus 2014 voor iedereen dagelijks gratis te bezichtigen.
Sociaal beleid bij De Zorggroep: een eerlijke beloning
27-05-2014
In de afgelopen weken heeft De Zorggroep kritiek gekregen omdat pas ontslagen medewerkers gevraagd is vakantiewerk te komen verrichten op hun voormalige werkplek. De pers heeft bericht dat dit voor minder loon moet dan voorheen.

Deze berichtgeving is feitelijk onjuist. De Zorggroep vindt het onderdeel van haar sociaal beleid, om pas ontslagen collega’s die tijdelijk terug in dienst komen, hetzelfde loon te geven als vaste medewerkers. De Zorggroep heeft in een sociaal plan met de vakbonden afgesproken dat alle nieuwe banen, ook als die tijdelijk zijn, eerst worden aangeboden aan medewerkers waarvan men onlangs afscheid heeft moeten nemen.
Horen en Zien 2014
20-05-2014
Op donderdag 29 mei (hemelvaartsdag) kunnen liefhebbers van muziek en straattheater in het Venlose Auxiliatrixpark volop aan hun trekken komen. Op Horen & Zien, een festival voor het hele gezin, deze keer als publiekstrekkers Julia van der Toorn (The Voice of Holland 2013) en coverzangeres Neppie Kraft.
Zilveren rookmelder
29-04-2014
Brandweer Limburg-Noord heeft met de campagne van 2013 een structureel project opgezet in samenwerking met De Zorggroep "Ambassadeur Brandveilig Leven". Dit project is landelijk beloond met de tweede prijs, de Zilveren Rookmelder.
Prgramma Zomer in Auxiliatrix 2014
08-04-2014
Komende maanden organiseert De Zorggroep in Venlo voor de 14e keer ‘Zomer in Auxiliatrix’. Met deze buitenevenementen wil De Zorggroep meer bekendheid geven aan de mogelijkheden van het Auxiliatrixpark en zo het contact bevorderen tussen de bewoners van de drie zorgcentra in het park en de inwoners van Venlo en omgeving.
Bewoners actief als vrijwilliger NLDOET
20-03-2014
Bewoners actief als vrijwilliger tijdens NLDOET
Open dag woonwijk hof te Berkel
28-02-2014
Op zaterdag 15 maart vindt een open dag plaats van de in aanbouw zijnde nieuwe woonwijk hof te
Berkel. Tijdens deze dag kunt u een tweetal appartementen, een buurtkamer en één groepswoning
voor mensen met dementie bezoeken in het nieuwe woongebouw van De Zorggroep.
Oplossing voor centrum Blerick
25-10-2013
De gemeente Venlo, Woonwenz, Antares en Berden hebben afspraken gemaakt over de ontwikkelingen op de Oude Staay locatie en het Laurentiusplein. Daarmee kan het centrumplan voor Blerick uiteindelijk toch geheel worden afgerond.
Collega Groene Kruis Thuiszorg overleden na steekpartij in Weert
01-10-2013
Collega Groene Kruis Thuiszorg overleden na steekpartij in Weert.
Ballonnenwedstrijd levert na 12 jaar een winnaar op
13-09-2013
Twaaf jaar na de ballonnenwedstrijd werd het kaartje dat aan een ballon was bevestigd toch nog gevonden
Kleinschalig wonen in de Heuvelstraat Venray
22-08-2013
Op dinsdag 20 augustus ondertekenden Wouter van Soest, De Zorggroep en Jolande Tijhuis, Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheidzorg een samenwerkingsovereenkomst.
Johan Sietse van der Heide nieuw bestuurslid De Zorggroep
21-08-2013
Johan Sietse van der Heide nieuw lid Raad van Bestuur bij De Zorggroep per 1 februari 2014.
Nieuwe expositie ‘Beelden in het groen’
05-06-2013
Wethouder Jos Teeuwen van Venlo opent op zondag 16 juni in het Auxiliatrixpark de nieuwe expositie ‘Beelden in het groen’. Deze tentoonstelling is tot 1 september 2013 dagelijks gratis te bezichtigen.
Dag van de Bouw 1 juni 2013
28-05-2013
Op zaterdag 1 juni vindt de achtste editie van de Dag van de Bouw plaats. De dag is onderdeel van de imagocampagne ‘De Bouw maakt het’. Bij De Zorggroep kunt u een kijkje nemen in het eerste nieuwe woongebouw in hof te Berkel in Horst en De Witte Steen in Venlo.
Vierde Pleinfeest in Bösdael
28-05-2013
Zondag 9 juni wordt een bezoekje aan het Bösdaelplein in Reuver opnieuw méér dan de moeite waard! Tussen 14.00 en 19.00 uur zijn er voor de muziekliefhebbers continu optredens en voor de kinderen her en der leuke attracties. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom!
Vitaliteit ontmoet kwetsbaarheid
15-05-2013
Nieuw project in Peel en Maas brengt vitale ouderen en kwetsbare ouderen bij elkaar
Horen & Zien 2013 met Fabrizio
08-05-2013
In het Venlose Auxiliatrixpark kunnen liefhebbers van muziek en straattheater op zondag 2 juni weer volop aan hun trekken komen. Tijdens Horen & Zien dit jaar als speciale publiekstrekker Fabrizio.
Programma ‘Zomer in Auxiliatrix’ 2013 bekend
15-04-2013
Venlo - Komende maanden organiseert De Zorggroep in Venlo voor de 13e keer op rij ‘Zomer in Auxiliatrix’. Met deze buitenevenementen wil De Zorggroep bekendheid geven aan de mogelijkheden van het Auxiliatrixpark en het contact bevorderen tussen de bewoners van de daar gevestigde zorgcentra en de inwoners van Venlo en omgeving.
miMakkers De Zorggroep ontvangen giften uitvaart
29-03-2013
Onlangs overleed de heer Zegers. Hij woonde in Porta Silva in Reuver, een kleinschalige woonvorm voor mensen met een psychogeriatrische indicatie, meestal als gevolg van dementie. De giften die ontvangen zijn tijdens zijn begrafenis worden gebruikt voor de inzet van miMakkers.
Feestelijke opening Groene Kruis Winkel Horst
21-03-2013
Aanstaande vrijdag opent de winkel van MediPoint Groene Kruis in Horst haar deuren. De winkel heeft recent een make-over ondergaan en dat is natuurlijk reden voor feest. Bezoekers van de winkel profiteren daarom komende week van spectaculaire kortingen.
Open dag in Zorggroeplocaties
06-03-2013
Op zaterdag 16 maart doet De Zorggroep in De Nieuwe Munt, De Beerendonck, Crescendo en in D’n Horstgraaf mee met de Landelijke Open Dag van Zorg en Welzijn. Ook de Wondpoli in de Wieënhof Venray is geopend. Iedereen is welkom om ‘s middags een kijkje te komen nemen in een heel scala aan zorgvoorzieningen.
Bestuurslid Frank Rijnders verlaat De Zorggroep
27-02-2013
Bestuurslid Frank Rijnders van De Zorggroep vertrekt per 1 december 2013 bij De Zorggroep. Frank Rijnders gaat met pensioen. Wie zijn opvolger wordt is nog niet bekend.
Kidz-beurs Limbricht komt eraan!
25-02-2013
Noteer vast in de agenda: in het weekend van 20 en 21 april vindt in Kasteel Limbricht voor de tweede keer de 'Kidz-lifestyle beurs' plaats. Deze beurs richt zich op zwangere vrouwen en kinderen van 0 tot 12 jaar en hun ouders.
Landelijke Open Dag van Zorg en Welzijn
18-02-2013
Op zaterdag 16 maart vindt de Landelijke Open Dag van Zorg en Welzijn plaats. De Zorggroep neemt deel in Regio Venlo en Regio Tegelen.
Publicatie over kleinschalig wonen voor mensen met dementie
04-02-2013
Vandaag verschijnt een provinciale publicatie over kleinschalige woonvoorzieningen voor mensen met dementie in Limburg. Binnen de zorg wint deze woonvorm aan populariteit. Om deze ontwikkeling meer bekendheid te geven, hebben tien Limburgse zorgaanbieders hun krachten gebundeld. Het resultaat van deze unieke samenwerking is deze provinciale publicatie, die in heel Limburg verspreid wordt.
Zorggroep opent groepswoningen voor mensen met dementie
31-01-2013
De Zorggroep opent op woensdag 30 januari vier groepswoningen voor mensen met dementie. In totaal komen er in de vier woningen aan de Blauwververstraat in Venray 28 mensen te wonen. De bewoners zijn afkomstig van het huidige verpleeghuis Beukenrode.
Website over wondzorg in de lucht
30-01-2013
Professionals én patiënten die meer willen weten over complexe wondzorg in Noord-Limburg kunnen vanaf nu terecht op de nieuwe website www.wondzorglimburg.nl . De site is een gezamenlijk initiatief van Proteion Thuis, De Zorggroep, VieCuri Medisch Centrum en Cohesie.
Verscherpt toezicht voor onderdelen van De Zorggroep opgeheven
06-12-2012
Vandaag heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg laten weten dat het verscherpt toezicht voor De Zorggroep met ingang van 6 december 2012 is opgeheven.
Groene Kruis Ledenorganisatie werkt samen met boodschappenbezorgdienst
27-11-2012
Groene Kruis Ledenorganisatie is een samenwerking aangegaan met Vershuys.com, de boodschappen-bezorgdienst voor boodschappen aan huis. Hiermee speelt Groene Kruis Ledenorganisatie in op de ontwikkeling waarbij steeds meer ouderen langer zelfstandig blijven wonen in de eigen omgeving.
Proef met kraamzorg in het ziekenhuis
23-08-2012
Vanaf 1 september 2012 start er in het Maasziekenhuis Pantein een proef, waarbij ouders de acht dagen kraamzorg naar eigen keuze thuis en/of in het ziekenhuis kunnen inzetten. De proef is met name gericht op moeders die na de bevalling naar huis mogen, maar waarvan het kindje nog in het ziekenhuis moet blijven. Tijdens de proef hebben zij de mogelijkheid om in het ziekenhuis de kraamzorg te ontvangen, die normaal gesproken thuis wordt verleend. Kraamzorg Pantein, Groene Kruis Kraamzorg en PVG Bemiddelingsburo voor kraamzorg werken mee aan deze proef, die tot maart 2013 duurt.
Samenwerking Floriade en De Zorggroep
17-08-2012
Hoe kom je als grootste zorgaanbieder van Limburg aan personeel? De Zorggroep zocht naar een creatieve manier om zorgmedewerkers te vinden; een ritjes in de kabelbaan van de Floriade gecombineerd met personeelswerving. De Zorggroep organiseert een middag speeddaten om herintreders te bewegen bij De Zorggroep aan de slag te gaan en/of een opleiding te volgen.
Pleinfeest in Reuver
21-06-2012
Zondag 24 juni wordt een bezoekje aan het Bösdaelplein in Reuver opnieuw méér dan de moeie waard! Tussen 13.00 en 19.00 uur treedt er een keur aan lokale muzikanten op en voor de kinderen zijn er weer leuke attracties. De toegang is gratis en je bent van harte welkom!
Persbericht: Verscherpt toezicht in Venlo en Horst-Venray
08-06-2012
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft Regio Venlo en Regio Horst-Venray van De Zorggroep onder verscherpt toezicht gesteld. Het gaat daarbij om de verpleging en verzorging in de verschillende woonvormen en bij de mensen thuis (en dus niet om bijvoorbeeld huishoudelijke hulp). In beide Regio’s geldt het verscherpt toezicht voor een periode van 6 maanden.
Loop jij weer warm voor een baan in de zorg?
21-03-2012
Onder dit motto heeft de Regio Horst-Venray een wandeltocht uitgezet om herintreders te bewegen weer bij De Zorggroep aan de slag te gaan en/of een opleiding te volgen. Het idee is om een gezellige wandeltocht te combineren met personeelswerving.
Tijdens de wandeltocht vertelt een collega over de mogelijkheden van werken bij De Zorggroep/Groene Kruis Thuiszorg.
De Zorggroep met vijf locaties op open dag
29-02-2012

Op zaterdag 17 maart doet De Zorggroep in Bösdael, De Nieuwe Munt, Meeuwbeemd, Verpleeghuis Blerick en in D’n Horstgraaf mee met de landelijke Open Dag van Zorg en Welzijn. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Met in alle locaties ook een extra infopunt over vacatures en opleidingskansen bij De Zorggroep.
Groene Kruis Kraamzorg heeft de unieke ‘Prinsenfoto 2040’
16-02-2012
Woensdag 15 februari jl. was Speelpark Klein Zwitserland in Tegelen het decor van een unieke Vastelaoves-bijeenkomst, georganiseerd door Groene Kruis Kraamzorg (onderdeel van De Zorggroep). Toen werd namelijk de ‘Prinsenfoto 2040’ gemaakt. Tien van de Limburgse baby’s die op de bijzondere carnavalsdatum 11-11-2011 zijn geboren en waar Groene Kruis Kraamzorg de kraamzorg heeft geleverd zijn hierbij op foto vastgelegd. Het leverde een unieke carnavalsplaat op!
Extra Activiteiten binnen woon-zorgcentra De Zorggroep
01-02-2012
Binnen de woon-zorgcentra van De Zorggroep in Regio Roermond wordt sinds 1 februari 2012 extra aandacht gegeven aan activiteiten voor bewoners. En hoewel de activiteiten plaatsvinden binnen de woon-zorgcentra, zijn ook buurtbewoners, familie, vrienden en kennissen er welkom. Groene Kruis Ledenorganisatie onderkent het belang van sociale contacten en ontspannen bezig zijn. Via Groene Kruis Activiteitenservice bieden zij in samenwerking met de woon-zorgcentra een breed pakket activiteiten aan.
Unieke restaurantformule in De Nieuwe Munt
12-12-2011
In de pas geopende wijk De Nieuwe Munt in Tegelen wordt op 15 december een restaurant geopend met een unieke formule. Mensen kunnen er terecht om 'een frietje te pikken', maar daarnaast is een deel ingericht als brasserie. Uniek is dat het ook hét eetpunt wordt voor de bewoners van de wijk.
Consultatiebureau: 110 jaar springlevend!
07-12-2011
Op 9 december 2011 is het precies 110 jaar geleden dat dokter Plantenga in Den Haag het eerste consultatiebureau in Nederland begon met als doel de bestrijding van de zuigelingensterfte. Anno 2011 heeft het consultatiebureau nog steeds bestaansrecht. Bijna 100% van alle zuigelingen in Nederland wordt gezien en gescreend op het consultatiebureau.
Een beetje Sinterklaas
24-11-2011
Een groot deel van de cliënten van De Zorggroep krijgen vandaag een puzzel cadeau. Deze puzzels zijn beschikbaar gesteld door Seacon Logistics namens de speelgoedfabrikant JUMBO. Maar liefst 2400 puzzels en spellen vinden zo hun weg naar cliënten in verzorgings- en verpleeghuizen en de cliënten in de thuiszorg.
Open dagen en verhuizingen naar Crescendo
24-11-2011
Op 5, 6 en 7 december verhuizen de laatste bewoners die nu nog in het Tegelse verpleeghuis Martinushof en het Blerickse verzorgingshuis Onder de Wieën wonen naar Crescendo, de nieuwbouw in Venlo aan de Maas. Tevoren mag iedereen een kijkje komen nemen in de voorzieningen van De Zorggroep.
Noord-Limburg koplopen in zorg voor ouderen in een kwetsbare positie
24-11-2011
Cohesie (huisartsen in Noord-Limburg), De Zorggroep en Proteion Thuis starten samen met VGZ een project gericht op het ontwikkelen van geïntegreerde ouderenzorg. Met dit project willen deze partijen bewerkstelligen dat alle zorg- en hulpverleners/welzijnswerkers hun werk nog beter op elkaar afstemmen.
Wonen Limburg ondersteunt miMakkers binnen De Zorggroep
17-11-2011
Vandaag is er een miMakkerbeeld uitgereikt aan mevrouw Janine Gerardts, directeur Vastgoed Wonen Limburg.
Rondleidingen woon- en zorgwijk Sevenum
28-10-2011
Om het project en de mooie samenwerking tussen De Zorggroep, Wonen Limburg en de gemeente Horst aan de Maas af te sluiten, vinden er in het weekend van 11, 12 en 13 november diverse activiteiten plaats. Op vrijdag 11 november organiseren de samenwerkingspartners een symposium met de naam “Bewegen is Beleven”. Dit symposium is bedoeld voor professionals in de woon-, zorg- en welzijnsector. Op zaterdag 12 november vindt VOOR GENODIGDEN de officiële opening plaats met als thema “Buurt maken”.
De Nieuwe Munt feestelijk geopend
07-10-2011
Op donderdag 6 oktober opende burgemeester Bruls officieel de wijk De Nieuwe Munt in Tegelen. Hij deed dat door een beeld van kunstenares Dorothé Jehoel te onthullen. De burgemeester werd daarbij geholpen door leerlingen van De Lings en Passe Partout, twee basisscholen die grenzen aan De Nieuwe Munt.
Officiële opening De Nieuwe Munt
05-10-2011
Donderdag 6 oktober vindt de officiële opening van De Nieuwe Munt plaats. Ter gelegenheid van deze opening zal de heer Bruls, burgemeester van Venlo, één van de vijf kunstobjecten (“Zinnebeelden”) onthullen. De beelden zijn ontworpen door Dorothé Jehoel. Ook wordt een perkamentrol, ondertekend door Antares, De Zorggroep en Gemeente Venlo symbolisch ingemetseld in de gerestaureerde Lingshoeve, gelegen aan het centrale plein in de wijk.
Horst aan de Maas: “Borstvoedingsvriendelijke gemeente”
03-10-2011
Onlangs is de gemeente Horst aan de Maas uitgeroepen tot Borstvoedingsvriendelijke gemeente. Dit betekent dat er in de gemeente Horst veel locaties zijn met het beeldmerk ‘Voeden kan hier’.
Die glimlach, daar doen we het voor
19-09-2011
Onlangs werd een miMakkerbeeld uitgereikt aan de directeur van de landelijke Stichting miMakkus, de heer Sjaak Krebbers. De stichting ontving dit beeld vanwege haar financiële bijdrage aan het project inzet miMakkers binnen De Zorggroep. Wouter van Soest, voorzitter van de Raad van Bestuur van De Zorggroep, reikte het uit.
Intentieverklaring Errato en De Zorggroep
19-09-2011
Stichting Erato gaat met ingang van 1 januari 2012 kleinschalige muzikale contacten verzorgen bij De Zorggroep. Het zijn muzikale contacten die een interactie bewerkstelligen tussen de artiest en de bewoner, in kleine groepen en soms één op één, voor die doelgroepen die niet in staat zijn om het reguliere aanbod van welzijn bij te wonen.
Oranje Fonds schenkt € 20.000,= aan De Zorggroep
19-09-2011
De Zorggroep krijgt een bedrag van € 20.000,= voor de inrichting van zes nieuwe buurtkamers in De Nieuwe Munt in Tegelen. De buurtkamers zijn verspreid over de hele wijk en hebben een sociale functie. Buurtbewoners en omwonenden kunnen gebruik maken van deze ruimtes om sociale activiteiten te organiseren. Medewerkers van De Zorggroep kunnen daar eventueel een ondersteunende rol in hebben.
Leerlingen Helicon richten dementietuin in voor De Zorggroep
19-09-2011
Leerlingen van het Helicon, het college voor Groen Onderwijs, ontwerpen dementie-/belevingstuinen voor nieuwbouwprojecten van De Zorggroep. Opdrachtgever is De Zorggroep zelf. Een dementietuin speelt in op de beleving en zintuiglijke waarneming van mensen met dementie. Naast het ontwerp willen de leerlingen ook hun handen uit de mouwen steken ter ondersteuning van de hovenier.
Cliëntwaarderingsonderzoek
31-08-2011
De Zorggroep laat onderzoek doen naar de ervaringen van haar cliënten met de zorg en dienstverlening. Dit onderzoek vindt plaats om een goed beeld te krijgen van de kwaliteit hiervan.
Zichtbare Zorg Kraamzorg: Groene Kruis Kraamzorg blijkt andermaal goede keuze!
12-07-2011
Onlangs heeft het project Zichtbare Zorg Kraamzorg een rapportage opgeleverd van een onderzoek naar de kwaliteit van Kraamzorg. Groene Kruis Kraamzorg - onderdeel van De Zorggroep - kwam uitstekend uit het onderzoek naar voren.
ROC Eindhoven gaat studenten opleiden voor De Zorggroep
21-06-2011
De School voor de Zorgsector van ROC Eindhoven gaat voor De Zorggroep in Noord- en Midden-Limburg met ingang van september 2011 alle student-werknemers via de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) opleiden. Het betreft studenten zorg waarvan er in het nieuwe schooljaar 80 starten.