PrintenToevoegen aan favorietenEmail een vriend
Bergh

Bergh
St. Odiliënberg

Kapittellaan 31
6077 BK  ST. ODILIËNBERG
T. 088-61 088 61 (Klantenservice)
In St. Odiliënberg is onlangs een gloednieuw en modern woonzorgcentrum herrezen: Bergh. Bergh dient deels als vervanging van het oude verzorgingshuis Petrusberg.

Bergh is een zogenaamd gecombineerd zorgcentrum. Het woonzorgcentrum herbergt appartementen voor mensen met een verzorgingshuisindicatie (veelal bewoners van voorheen Petrusberg), maar ook kamers voor mensen die verpleeghuiszorg nodig hebben. Woningstichting Berg realiseerde in Bergh daarnaast veertig zorgappartementen: tweepersoons appartementen voor mensen die nog prima zelfstandig kunnen wonen maar wel een beroep willen doen op zorg, meestal Thuiszorg. 

Bergh is naast een zorgcentrum, vooral ook een plek om te wonen. Alle ruimtes zijn sfeervol en eigentijds ingericht en doen huiselijk aan. U kunt - ook als u in een woonzorgcentrum woont - nog heel veel dingen zelf blijven doen, misschien met wat hulp van familie of vrienden. Daar waar nodig, bieden ervaren medewerkers van De Zorggroep zorg en ondersteuning.

Rondom Bergh is een prachtige tuin aangelegd, hier kunt u in zomerdag, maar ook op mooie lente- of herfstdagen prima wandelen of op een bankje genieten van de zon.

Klik hier voor de informatiefolder over Welkom in Bergh.
Activiteiten
In Bergh kunt u nagenoeg de hele week deelnemen aan activititen die zowel in groepsverbenad als op individuele basis worden aangeboden. Bij sommige activiteiten nemen ook bewoners van de zorgappartementen of mensen uit de wijk deel. Veel van uw hobby's en bezigheden kunt u mede hierdoor blijven uitoefenen. En bij goed weer kunt u op de jeu de boulesbaan lekker een balletje gooien.
Wanneer u ouder wordt, bent u vaak niet meer zo mobiel. Daarom heeft Bergh heel veel faciliteiten in huis. Deze zetten we voor u op een rij.
Faciliteiten

Bibliotheek
Bergh heeft zelf geen bibliotheek. Wel kunnen u of uw familie boeken halen bij de bibliotheek in het dorp. Lukt dit niet, dan kan een vrijwilliger voor u boken gaan halen.
Jeu de boules
Op een zonndige dag even een balletje gooien? Bergh heeft een eigen jeu de boulesbaan.
Kapper
Enkele dagen per week is de kapsalon van Bergh geopend. De kapsalon werkt alleen op afspraak.
Kerkje / Stilteruimte
Bergh heeft een eigen stiltecentrum waar bewoners kunnen bidden.
Opticien / Audicien
In Bergh is een audicien gehuisvest. Hij helpt u met al uw vragen over hoorapparaten. 
Pedicure
Uw voeten laten verzorgen? Op afspraak kunt u terecht bij de pedicure in Bergh.
Receptie
De receptie van Bergh is grote delen van de dag bemand. De receptioniste kan uw vragen beantwoorden.
Restaurant / Brasserie
Als bewoner van Bergh (verpleeg- of verzorgingshuis) krijgt u dagelijks een warme maaltijd aangeboden die u - naar keuze - kunt nuttigen in uw eigen appartement of in het restaurant. Het restaurant is ook open voor mensen die niet in Bergh wonen; famileleden of vrienden van bewoners, maar ook derden. Zij kunnen tegen een zeer aantrekkelijk tarief een warme middagmaaltijd gebruiken.
Schoonheidsspecialiste
Een ontspannende gezichtsmassage, uw wenkbrouwen laten epileren of een goede verzorging van uw huid? Bergh heeft een schoonheidsspecialiste waar u op afspraak terecht kunt.
Winkeltje
Bergh heeft een eigen winkeltje (zie foto) waar u als bewoner kleine boodschappen kunt doen, bijvoorbeeld voor de broodmaaltijd. Naast houdbare producten is in het winkeltje vers fruit verkrijgbaar. Sommige versproducten, zoals gebak of bloemen kunt u bestellen.


Bergh
St. Odiliënberg

Kapittellaan 31
6077 BK  ST. ODILIËNBERG
T. 088-61 088 61 (Klantenservice)
Gaat u een verzorgingshuis-appartement in Bergh bewonenen, dan hebt u in feite alle vrijheid: een eigen appartement waarvan uzelf de sleutel hebt. U kunt gaan en staan waar u wilt. Ook bewoners van het verpleeghuis-gedeelte hebben allemaal een eigen kamer. Bergh heeft in totaal 60 eenpersoonsappartementen voor verzorgingshuiszorg en 30 eenpersoonskamers voor verpleeghuiszorg.

De appartementen voor cliënten met een verzorgingshuisindicatie bestaan uit een woonkamer met open keuken, een aparte slaapkamer en een badkamer. Alle appartementen zijn uiteraard voorzien van lage drempels en een alarmeringssysteem voor als de nood aan de man is.
U kunt uw appartement geheel naar eigen smaak inrichten. Hierbij vragen wij u wel rekening te houden met de verzorging en uw eigen mobiliteit.

Bewoners van de verpleegafdeling hebben elk een ruime slaapkamer. Alle slaapkamers komen uit op een gezamenlijke huiskamer met keuken. In de huiskamer vinden overdag de meeste activiteiten plaats. Ook worden hier gezamenlijk maaltijden gebruikt. U deelt samen met de bewoner van uw naastgelegen kamer een douche.


Bergh
St. Odiliënberg

Kapittellaan 31
6077 BK  ST. ODILIËNBERG
T. 088-61 088 61 (Klantenservice)
Bergh in cijfers:
Eenpersoonsappartementen verzorgingshuiszorg: 60
Eenpersoonskamers verpleeghuiszorg: 30
Plaatsen dagverzorging: 20
Plaatsen kortdurend verblijf: 3
Tweepersoons zorgappartementen: 40 (toewijzing via woningstichting)

Bergh
St. Odiliënberg

Kapittellaan 31
6077 BK  ST. ODILIËNBERG
T. 088-61 088 61 (Klantenservice)