PrintenToevoegen aan favorietenEmail een vriend
Dagbehandeling voor jonge mensen met dementie

Meer informatie?

Download hier de folder over de dagbehandeling voor jong-dementerenden of neem contact op mer Klantenservice: T. 088-61 088 61 
Als iemand al op jonge leeftijd begint te dementeren, is dat vaak niet alleen confronterend voor de persoon zelf, maar ook voor de partner, kinderen en andere naasten. Voor jonge mensen met dementie kan de leeftijd vaak een extra belemmering zijn in de herkenning en erkenning van de ziekte. Dan is het goed om te weten dat gespecialiseerde behandeling kan helpen.

Dagbehandeling De Populier in Venlo helpt jong-dementerenden: mensen die voor hun 65e levensjaar worden getroffen door dementie. Dankzij de behandeling kunnen zij in de regel langer thuis blijven wonen. De behandeling bestaat naast therapieën en geheugentraining uit het geven van informatie en advies, aan de cliënt zelf én aan familieleden en mantelzorgers.
Aanvragen
U kunt dagbehandeling aanvragen via de huisarts of het RCG (Regionaal Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg). Dagbehandeling wordt vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). U heeft hiervoor wel een indicatie nodig en betaalt een eigen bijdrage. Die bijdrage is afhankelijk van uw inkomen en de hoeveelheid zorg die u ontvangt.
Locatie

Dagbehandeling voor jonge mensen met dementie vindt plaats in zorgcentrum D'n Horstgraaf in Venlo. Hieronder het adres.

 

  • Populier
    Auxiliatrixweg 35,  5915 PN Venlo
    T  077 - 5358